Maista Smakussa miltä Loviisa maistuu
Loviisan elokuu täyttyy upeista makuelämyksistä kun Smaku-tapahtuma tuo idearikkaat ja suussa sulavat pikkuannokset kulinaristien naposteltaviksi. 14.-25.8. löydät loviisalaisuuden maisteluun loihdittuja pikkuannoksia seitsemästä tapahtumassa mukana olevasta ravintolasta:
- Aeronamnam
- Café & Butik Kronan
- Favorit Cafe & Teashop
- Kronan Bistro & Piano Bar
- Ravintola Locale
- Restaurant Saltbodan
- Strömfors Bed & Bistro
Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa 26.8. nämä seitsemän kokoontuvat yhteiseen ruokajuhlaan klo 11-18 välisenä aikana ravintola Degerby Gillessä, tarjoten kaikille Smaku-annoksista kiinnostuneille mahdollisuuden maistella kaikkia makuannoksia yhdessä osoitteessa. Muina Smaku-päivinä saat herkut ulottuvillesi, vierailemalla jokaisessa ravintolassa paikan päällä.
Aeronamnam tarjoilee riistaa, kuhaa ja kanttarelleja
Pyhtään Aeronautica Arenan yhteydessä toimiva Aeronamnam-ravintola tarjoilee Loviisan Smaku-festivaaleilla annoksia, joiden nimet Into the Forest, The Deep Blue ja Sky’s the Limit kuvaavat mainiosti Arenan elämyksellisyyttä.
Into the Forest sisältää pannulla paistettua poroa, Dauphinoisen perunaa, käsin poimittua kanttarellia & karpaloa sekä kokin oman pihan nokkosta, sekä vaihtoehtoisesti kala-annoksen nimeltä The Deep Blue muodostuu kuhasta, siivutetusta perunasat, katkaravuista, lime- & korianterimoussesta sekä merilevä-tuillé. Jälkkärinä tarjoillaan kermaliköörimousse maustettuna tummalla suklaalla ja long de chat – keksillä a.k.a Sky’s the Limit.
Näiden maistelun ohessa saat halutessasi muitakin uusia kokemuksia, sillä Aeronautica Arenalla voi mm. lentää tuulitunnelissa tai surffata sisäaltaassa. Osta laadukkaat keittiövälineet mukaan samassa rakennuksessa toimivasta myymälästä.
Ihastu Café & Butik Kronan vadelmasta ja kinuskista loihdittuun leivokseen
Loviisan keskustan kauppakeskus Gallerian toisesta kerroksesta löytyy Café & Butik Kronan, jossa maistelet Smaku-annoksena Kronan vadelma-kinuski leivosta.
Samalla ostat mukaasi suussa sulavia Gouda-juustoja, belgialaisia praliineja ja oman leipomon tuotteita, sekä laadukkaita sisustustuotteita ja Loviisa-matkamuistoja.
Favorit Cafe & Teashopissa kaukomaat kohtaa Loviisan idyllin
Joko sinä olet maistanut matchasta tehtyä pannacottaa? Nyt olisi mahdollisuus! Favorit Cafe & Teashop tarjoilee Smakussa ihanaa kermaista pannacottaa, jossa japanilainen vihreä tee kohtaa kookoskerman.
Kahvilan puutarhassa, kirsikkapuun alla kaukomaa kohtaa kivasti idyllisen Loviisan tunnelman Matcha & kookospannacotta -annoksessa. Kotoisa Favorit asustaa vanhassa 1800-luvun kivitalossa, ja siellä valmistetaan kahvilan ihanat herkut paikan päällä, yhdistelen luovasti perinteitä ja trendejä.
Kronan Bistro & Piano Barista paikallista lohta
Loviisan tunnelmallisista puutalokortteleista löydät myös Kronan herkut. Bistro & Piano Bar Kronan tarjoaa huolellisesti valmistettua ruokaa kunnioittaen pohjoismaisen ja mannermaisen keittiön perinteitä ja valmistustapoja.
Smakuilijoille Kronan suosittelee kolmen ruokalajin kokonaisuutta. Kalastaja Henrikssonin ja Bistro Kronan Umami lohi Canapé syntyi yhteistyössä paikallisen kalastajan Ben Henrikssonin kanssa. Lisäksi Kronan tarjoilee Ankkariletteä & pikkelöityjä kasviksia sekä Laventeli Pannacotta & valkosuklaa crumblea.
Eero Laakson lehtipihvi ja kanttarellit tattipyreellä houkuttelevat Localeen
Viihtyisä ja trendikäs Locale vaaleanpunaisessa kivitalossa Loviisan kirkon ja torin kupeessa, kaupungin sisääntuloväylän varrella houkuttelee kaikessa söpöydessään astumaan sisään, ja sehän kannattaa sillä sisältä löytyy taattua Smaku-laatua. Locale on nimittäin jo kahdesti voittanut Smaku-festivaalin Loviisan Makuaarre-palkinnon.
Tänä vuonna Localessa tarjoillaan annoksina Söderby lax graavattua villilohta avocado-moussealla fenkolilla ja tilli-balsamicolla, Tattipyreetä ja paahdettuja kanttarelleja kera salvian ja rapean Hardomin saaristolaisleivän, sekä Eero Laakson lehtipihviä, paahdettuja uusia perunoita ja pikkelöityä kesän sipulia yrttivoilla.
Saltbodanissa maistellaan haukimureketta ja maa-artisokka smörrebrödiä
Merellisellä Loviisan Laivasillalla vanhassa tullimakasiinissa majaansa pitävä Café Restaurant Saltbodan tarjoilee rennossa tunnelmassa Smakuja hauesta ja maa-artisokasta.
Haukiannos sisältää kylmäsavustetulla hauella maustettua haukimureketta, Västerbotten-juustoon muhennettua pinaattia ja kermaista merirapukastiketta, ja paahdettua maa-artisokkaa saa smörrebrödissä, jossa on lisäksi lakritsilla maustettua hummusta, fenkolisalaattia ja tilliä.
Suomalaisen luonnon makuja Strömfors Bed & Bistrossa
Kymijoen varteen syntyneen historiallisen Strömforsin ruukkikylän Bed & Bistrossa sinua odottaa elokuussa Metsänpeikon välipala, Haaksirikko-niminen haukikvenelli ja Puolukkametsän pelastus.
Metsänpeikon välipala on koottu hapanjuureen leivotun leipäviipaleen päälle ja on metsän antimien ‘bruschetta’, jossa maistuvat lähimetsästä kerätyt kanttarellit ja nokkoset. Annos on maustettu pähkinöillä ja päälle on lorautettu rosmariinilla maustettua oliiviöljyä. Elegantti, mutta mukavasti rouhea haukikvenelli-annos sisältää paikallista haukea ja tarjoillaan itse tehdyssä, aavistuksen aasialaista makumaailmaa sisältävässä kala-rapuliemessä kera piparjuurivaahdon ja paikallisten yrttien.
Jälkkärinä ilahduttaa puolukkainen ja kaurainen luomus, jonka pohjana on kaurainen, rapea keksi ja päällä on happaman makea puolukkamousse. Metsiemme jalon kuningattaren, puolukan, kirpakkuus on taitettu käyttämällä makeuttamiseen mm. paikallista hunajaa. Leivoksen kruunaa maitohorsman kukat ja hitunen suklaata.
Lämpimästi tervetuloa Smaku-festivaaleille ihastumaan Loviisan makuihin 14.-16.8.!
Löysitko sivulta etsimäsi?